Mindfulness

Mindfulness is al 35 jaar een bewezen effectieve manier om meer rust te ervaren en om een andere relatie aan te gaan met stress. Door mindfulness ontwikkel je meer je eigen invloed, ongeacht wat de omstandigheden ook zijn. Door de beoefening van mindfulness op het werk ontwikkel je meer focus, aandacht en creativiteit. Je leert jezelf verder te ontwikkelen en inspireert vanuit persoonlijke kracht. Voor zowel mederwerkers als groepen managers bieden we effectieve mindfulness trainingen incompany aan.

Mindfulness

Leven in dit moment, even stilstaan als het leven hectisch of moeilijk is. Een mindfulness- of aandachtstraining geeft handvatten om dit in de praktijk toe te passen. Het is een vaardigheidstraining die naast enige theorie, vooral veel oefeningen bevat. Het doel is om je in acht weken vertrouwd te maken met deze oefeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende meditatievormen, lichaamsgerichte en zintuiglijke oefeningen en inzichtoefeningen met betrekking tot automatismen en patronen, zodat die uiteindelijk onderdeel worden van je dagelijks leven. 

Mindfulness

De zorgvuldige opbouw van de training en het dagelijks herhalen van de aandachtsoefeningen helpen je een eigen ritme te vinden in mindfulness. In de training is ruimte om ervaringen uit te wisselen en eventuele hindernissen bij het uitvoeren van de oefeningen te bespreken.

‘Je kunt de golven niet bedwingen,  maar je kunt wel leren surfen”.

Werkt Mindfulness?

Uit onderzoek naar de effecten van mindfulnesstrainingen blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. 

Mensen die meer mindful zijn: 

  • hebben minder last van stress en negatieve gedachten

  • signaleren sneller dat er wat aan de hand is en doen er ook wat aan

  • ervaren contacten met collega’s positiever en communiceren makkelijker

  • gaan beter om met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen

  • zijn zelfbewuster en vitaler 

  • zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever en presteren beter

Kortom, een mindfulnesstraining bevordert de fysieke en mentale gezondheid. Een incompany-mindfulness training is daarom een logisch onderdeel van een eigentijds human resources beleid.

 

Andere activiteiten:

Meditatie
Chi Kung
Stresstrainer
Tai Chi
Yoga

 

Check hier voor meer leuke workshops.

 


Aantal personen
Vanaf 6 tot 12
Locatie
Indoor
Tijdsduur
2 uur

Zoek & boek

Bedrijfsuitjes