Stijlkamer 52 Gouda

Exclusiviteit, Bijzonder, Persoonlijk en Intiem

 

Wilt u gasten ontvangen voor een persoonlijk diner, high tea, borrel, feest, productpresentatie, break-out sessie of een vergadering in een inspirerende omgeving? Dan bent u in de Stijlkamer 52 te Gouda op het juiste adres! Het stadspaleis Westhaven 52 heeft twee authentieke stijlkamers in de sfeer van de achttiende eeuw die u kunt huren voor een bijzonder event. 

Uniek en Historisch 

Dit pand heeft een rijke geschiedenis. Het is een voorbeeld van een achttiende-eeuws Hollands regentenhuis, met de sfeer van Parijs, Amsterdam en Den Haag.Echter, voordat dit huis gebouwd werd stonden op deze plek aan de Westhaven drie woningen van een bakker, brouwer en kaaskoper. Deze huizen hadden de namen De Twee Hardebollen, De Bijl en Het Wapen van Zeeland. In 1718 werden deze woningen gekocht door de Goudse patriciër Willem van Strijen (1667-1765)

Van Strijen

Van Strijen was lid van een Gouds regentengeslacht. Hij bekleedde tal van kerkelijke en openbare functies. Zo vervulde hij zeven perioden lang het burgemeestersambt van Gouda. In 1742 was hij de rijkste inwoner van deze stad. Hij had vijf dienstboden en een rijtuig met twee paarden. Van Strijen wilde graag een woning die paste bij zijn stand, en liet dit speciaal ontwerpen. In 1728 begon de bouw.

Bouwstijlen

Het huis is gebouwd in de Louis XIV-stijl. Voor een deel heeft het vijf vensters brede pand het strakke uiterlijk van het Hollands classisme. Enerzijds kent het de klassieke opbouw, zoals de zandstenen voorgevel met de vier pilasters en twee hoekleistenen, anderzijds heeft het een vleugje rococo in de decoratie. Dit laatste blijkt uit de versierde middenas die bekroond wordt door de verhoging boven de kroonlijst van de gevel met de siervazen. Het medaillon in het midden droeg ooit het wapen van de familie Van Strijen.

Mogelijkheden in Gouda 

De historische stad gouda heeft veel te bieden. Denk aan een bezoek aan de beroemde Goudse kaasmarkt of een rondleiding door de beroemde Sint-Janskerk


Aantal personen
Van 2 tot 40
Locatie
Vergader Locatie

Zoek & boek

Bedrijfsuitjes